Юридичні аспекти відеоспостереження. Що потрібно знати

Відповідає юрист Кратос Системи безпеки:

 

1. Чи законно встановлювати камеру вдома?
 

Відповідно до норм чинного законодавства України не існує заборони особі встановити систему відеоспостереження у своєму житлі, що належить йому на підставі права власності.
Ст. 41 Конституції України закріплює право кожного володіти, користуватися та розпоряджатися своєю власністю (житлом), а ч. 4 ст. 55 Конституції України – право кожної особи будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права та свободи від порушень та протиправних посягань. 

Що це означає?

У власному будинку, квартирі або іншому житлі установка камер відеоспостереження доступна без спеціальних дозволів. Однак використовувати їх дозволено лише з метою захисту своїх прав та майна.

 

 

2. Чи потрібний дозвіл людей (домочадців, помічників по дому, гостей, перехожих у під'їзді) на відеозйомку?
 

Обмеження на проведення прихованої відеозйомки особи встановлено ч. 3 ст. 307 Цивільного кодексу України: зйомка фізичної особи на відеоплівку, у тому числі таємна, без згоди особи може бути здійснена лише у випадках, встановлених законом. Згода особи на зйомку допускається, якщо зйомка проводиться відкрито та законно, не в рамках оперативно-розшукової діяльності особою, яка не наділена такими повноваженнями.

Дальше використання відеозапису, на якому відображені сторонні особи, зняті власником житла в його будинку, може спричинити для нього, у крайньому випадку, наслідки у вигляді позову про захист особистих немайнових прав у порядку цивільного судочинства.

Що це означає?

Якщо передбачається, що на запис потраплять інші люди (працівники, друзі, діти) слід заздалегідь повідомити їх про зйомку.

Краще встановити в місці проведення запису попереджувальний інформер. І використовувати відеозапис іншої людини, навіть зроблений у вашому власному будинку, теж не можна, крім випадків встановлених законом (наприклад, коли цей відеозапис у вас вимагатиме слідчий у рамках розслідування кримінального провадження).

За це незадоволена модель в праві подати позов до суду і стягнути з вас моральну шкоду (проте нанесення вами моральної шкоди «потерпілий» ще повинен буде довести).</

span>

 

3. Чи можуть держслужби вимагати відеозапис камери спостереження?

Відповідно до норм ч. 2 ст. 159, ч. 6 ст. 163 Кримінального процесуального кодексу України, правоохоронці мають право в рамках розслідування кримінальних проваджень зажадати матеріали відеоспостереження, як і інші носії інформації, на підставі рішення слідчого судді.

При цьому, згідно зі ст. 162 КПК України, матеріали відеоспостереження можуть бути віднесені до таємниці, що охороняється законом, оскільки є ймовірність  змісту в них персональних даних.

Що це означає?

Якщо у вас встановлена ​​приватна камера, наприклад, біля під'їзду офісу, і у дворі був скоєний злочин, то слідчий запросить відеозапис з вашої камери. Але зробити це він може лише з ухвалою суду та за умови нерозголошення персональних даних та комерційної таємниці власника. 

 

</ span>

 

4. Чи законно вести відеоспостереження за співробітниками на роботі?
 

Конституція України у ст. 32 закріплює норму про те, що ніхто не може зазнавати втручання в його особисте та сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Відеоспостереження за працівниками на робочому місці можливе лише за наявності згоди останніх на його проведення, інакше відеоспостереження буде незаконним.
При цьому Кодекс законів про працю України у ст. 29 закріплює норму про те, що працівник має право на повну достовірну інформацію про умови праці та вимоги на робочому місці.
.

Що це означає?

Конституція України гарантує кожному громадянину країни захист від незаконного відеоспостереження. Тому якщо в офісі або на виробництві встановлено камеру, це має бути відображено на співбесіді при прийомі на роботу та у трудовому договорі.

Працівники повинні знати умови, місце, час початку роботи системи відеоспостереження. , вирішення дисциплінарних конфліктів Важливо пояснити людям, де і хто зберігатиме записи і як довго.

Всі ці дані доцільно відобразити у відповідному наказі та ознайомити з ним усіх співробітників під підпис.
Умови про відеоспостереження на робочому місці також слід внести до Правил внутрішнього трудового розпорядку для підприємства. Щоб унеможливити конфлікти краще брати підпис про ознайомлення з цією інформацією в момент прийому на роботу.

Приміщення з відеокамерами юристи рекомендують обладнати інформуючими табличками. Згідно зі статистикою, вже одна наявність цієї таблички є фактором для кожного другого злочинця. 

Всі новини ›